2015. október 17., szombat

Természetes szappan és elérhető áron???

4,5 éve álltam át erre az életmódra.Voltam totál elvakult, volt, hogy néha bűnöztem... Vallom, hogy nagyon oda kell figyelni a természetes szappan és  termékek használatára, mivel egyéb más ezer dologgal bombázzuk a testünket, amit nem tudunk magunktól kiiktatni.Viszont a testedért karban-, és rendbetartásáért te vagy a felelős és ez az a dolog, amiért csak Te tudsz tenni. Gyerekeknél pedig a szülő felelőssége a tanítás, mert ő még nem annyira tájékozott, hogy maga el tudja dönteni, vajon mi is a helyes és egészséges. Neked kell megtanítanod segíteni a használatban és utána biztosítani, hogy a kád szélén a biztonságos termék ott legyen. 

Vajon mitől biztonságos egy termék? Mert ráírják.... aha... Kényesen figyeltem és figyelek arra, hogy csak labor által bevizsgált és vegyésszel íratott doksival rendelkező termékeket árusítsak, azokkal az összetevőkkel, amit valójában tartalmaz a recept. És nem a konyhában a pörköltes edényben kevergetem a szappant és a dunyhák közé teszem melegíteni, majd a konyhakéssel felvágom, hanem ÁNTSZ által engedélyezett műhelybe vonulok el és alkotok.Szappanaim nagy része kecsketejes, ami kifejezetten jót tesz a bőrnek, de a többi is kitűnő tisztítási és bőrápolási hatással bír.

Csak annyi a tanácsom, hogy próbáld ki, állj át és meglátod, hogy a bőröd meghálálja ezt az újfajta törődést.

Pár infó

Szinte olyan, mint az anyatej

Sokszínű összetevőinek köszönhetően a kecsketej közel áll az emberi anyatejhez, ami az egyik legtökéletesebb tápanyag a világon. Tápanyagtartalmát tekintve hasonlít a tehéntejhez is: annyi a különbség, hogy valamivel kevesebb B12-vitamint, és egy kicsit több kalóriát tartalmaz. Ugyanakkor a kecsketej fehérjeláncai rövidebbek a tehéntejénél, és ez a méretkülönbség a zsírsejtekre is igaz, ami hozzájárul a kecsketej könnyebb megemésztéséhez. Kiemelkedően magas a kálium-, kalcium-, réz-, foszfor-, mangán- és vastartalma, ezen kívül esszenciális, többszörösen telítetlen omega-6 és omega-3 zsírsavak, illetve a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen szelén és taurin –kéntartalmú aminosav− is megtalálható benne. Bővelkedik A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B9-, C-, D-, E- és K-vitaminban, valamint folátokban.

Minden bőrtípusra
Előnyös élettani tulajdonságait külsőleg használva sem veszti el. Már az ókorban is alkalmazták a bőr ápolására, fiatalon tartására igaz, a kecsketejes fürdő azonban elsősorban a gazdag hölgyek kiváltsága volt. Szerencsére nem kell egy kádnyi belőle, hogy pozitív hatásait megtapasztaljuk, kiváló eredményeket érhetünk el ugyanis a kecskevajjal, vagy a kecsketej szappannal. Mivel szabályozza a faggyúmirigyek működését, valamennyi bőrtípusra alkalmazható, száraz bőr esetén használata kifejezetten javasolt: ha túl sokat napoztunk, kecsketej szappannal fürödjünk, vagy kecskevajjal kenjük be egész testünket. Fél óra múlva öblítsük le, bőrünk bársonyos és puha lesz.

Ekcéma kezelése kecsketej szappannal
Kevés szappan létezik, ami nem csupán tisztítja, hanem ápolja és óvja is a bőrt, segít megszabadulni a gyulladásoktól, valamint a pattanásoktól. Pontosan erre képes a kecsketejes szappan, amely számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik. Más szappanokkal ellentétben nem szárítja, hanem hidratálja és megnyugtatja az irritált külső hámréteget, természetes gyógymód pattanásokra, antibakteriális hatása révén gátolja a pikkelysömör és az ekcéma súlyosbodását és terjedését, illetve a felülfertőződést. A kecsketej szappan vitaminjai táplálják, míg a benne található alfa-hidroxi savak –ilyen a tejsav– az elhalt hámsejtek eltávolításával megfiatalítják a bőrt. Rendkívül gazdag A-vitaminban, amely segíti a felületi sérülések regenerálódását, és csökkenti a ráncokat, valamint a bőrrák és a napégés okozta károsodások megelőzéséhez is hozzájáruló szelénben.

www.evca.hu

Cédrus szappan shea vajjal